sobota, 22. marec 2008

In kaj potemtakem je geto?

Recimo, da je bilo teh 14 dni premora od zadnje objave test. Zelo, zelo nas je zanimalo, ali in kako se bodo prebivalci našega mesta odzvali na vprašanje o kvaliteti življenja v posameznih predelih mesta. Prav lepa hvala za OBA komentarja - David in Katja sta super! Dva prebivalca, kar je natanko 0,00075 % vseh ljubljančanov!!! Gotovo se našemu mestu obeta svetla prihodnost in lahko verjamemo, da se bodo ljudje aktivno odzivali na probleme, ki se v njem pojavljajo. Prav rada bi to verjela...


A raje s šalo na stran. Resnica je takšna, da še posebej mladi ljudje govorijo o tem, da živijo v getih. Morda ne povsod, zagotovo pa v skorajda vseh blokovskih naseljih v mestu. Prizora s fotk nista več prav nič neobičajnega. Pred kratkim sem z nekom debatirala o kajenju marihuane, če smo že ravno pri tem. Moji starši so npr. poznali eno osebo, ki je poskusila to opojno zelenilo. Jaz... poznam eno, ki je ni! In... oprostite mi, če si upam trdit, da v tem konopljinem grmu tiči precej hudo prestrašenih zajcev.


In kakšno povezavo ima to z getom? Mogoče povezava ni tako očitna, gotovo pa obstaja. Katja v komentarju govori o izključenosti, izoliranosti... Ja, res je - nihče si ne zasluži biti izoliran! In boli, ko se ti to zgodi, čeprav sploh ne veš, zakaj in od kod.

Ampak... prosim, povejte - kaj za vraga že je ta strašni geto???

1 komentar:

Anonimni pravi ...

veliko trave in seksa je tudi med mladimi v "getih" z vrstnimi hišami,pa kaj, mladi esperimentirajo.Razlika med blokovskimi geti in fensi geti z lepimi hiškami je ta, da je tam večja koncentracija ljudi,kar poveča število problematičnih osebkov na m2 ;) In je zato bolj opazna.
Naspolh gledano pa je največji problem apatičnosti neangažiranost staršev, ki delajo najmanj do 16.00 in nimajo nobenega pregleda in časa za otroka, ki se potepa po okolišu in išče zanimive načine preživljanja časa, če ima srečo se speča z vredu družbico, če pa nanese pa z malo manj vredu