sreda, 8. oktober 2008

Geto iz Ljubljane v Evropo...

Danes sva se 'getovki' Manja in Metka udeležili spremljevalnega srečanja programa Mladi v akciji, učinki mladinskih izmenjav in pobud, ki ga je priredil Movit, eden od sofinancerjev projekta Ljubljana je geto?. Namen je bil krepitev učinkov projektov, izmenjava dobrih praks, dvig kakovost načrtovanja in evalvacije učinkov in povezovanje pojektov z okoljem.

Srečanje se je začelo z uvodnim pozdravom organizatorjev in medsebojnim spoznavanjem predstavnikov različnih projektov ter s tržnico vseh projektov, ki jih je finančno podprl Movit. BOBov projekt Ljubljana je geto? je naletel na izredno pozitiven odziv. Po mnenju udeležencev srečanja je naša ideja zelo dobra in projekt jih je zelo zanimal - so že spraševali, kdaj bo premiera filma. V mladinskih centrih so pripravljeni predvajati nas filmček in tudi nam poslati njihove izdelke. Tako je bila to odlična priložnost za vzpostavljanje dobrih delovnih kontaktov!

Nadaljevali smo s kratkim predavanjem z naslovom Iz okolja v okolje, v katerem so predstavili dva uspešna projekta iz preteklosti, ki sta pomembno vplivala na lokalno skupnost. To je bil hkrati uvod v delo v skupinah. V prvi smo obravnavali učne učinke pri članih skupine v projektu in v drugi učinke aktivnosti v okolju, kjer smo govorili, kako na različne načine vplivati na pozitiven odziv medijev, bližnje okolice in Evrope.

V nadaljevanju smo izbirali med štirimi delavnicami. Bobovki sva se udeležili delavnice za načrtovanje učnih učinkov pri udeležencih v projektu. V zvezi s tem smo govorili o 8 ključnih kompetencah: komunikacija v maternem jeziku, komunikacija v tujem jeziku, učenje učenja, informacijsko-komunikacijska tehnologija, številska predstavljivost in kompetence v matematiki, naravoslovju in tehnologiji (matematična pismenost, znanost in tehnologija), medosebne in družbene kompetence, inovativnost in podjetnost, kulturna zavest in izražanje. Ugotavljali smo, katere od navedenih kompetenc smo največ uporabljali pri ustvarjanju projekta.

Skratka, srečanje je bilo zelo zanimivo! Še posebej, ker se nismo predstavili na klasičen način, ampak je imela vsaka organizacija imela svoj koticek s promocijskim in drugim materialom. Tako smo hodili naokrog in se pogovarjali. Žal pa ni bilo dosti casa za pogovor z vsemi...

Ni komentarjev: